Többen kérdeztétek, mi a normál érték, terheléses vizsgálat esetén.
Normál éhgy. cukor: <6.3 mmol/l
Norm. terh. cukor: <7.8 mmol/l
Norm. éhgy. inzulin: <~10.0 mIU/l
Norm. terh. inzulin <25.28 mIU/l
Remélem, tudtam segíteni.
Akinek szükséges, rakok fel egy alap diétát, melyet Sith készített:
Reggeli: 30 gramm. Szerintem ennek is lassan felszivódónak kellene csak lennie. 1 zsemle kb 30 gramm.Ha 20-10 arányban akarod, akkor 1 kifli+ 1 bügre tej vagy kefir vagy joghurt. Mellé bőven ehetsz felvágottat, sajtot, margarint, tojást, retket, uborkát, paprikát, paradicsomot, hagymát. Ezek vagy nem tartalmaznak szh-ot, vagy csak nagyon keveset, igy nem kell számolni velük.
Tizórai: 10-10 az arány, én csak 20 gyorsat javasolnék, és úgy is szokták az orvosok. Ha 20 gyors: akkor 2 nagyobb alma, vagy 2 nagyobb narancs, 2 grepefruit, 3 joghurt, 3 gyümölcsjoghurt cukor mentes persze. Majd ha lesznek más gyümölcsök, akkor ez a lista bővithető. Ebéd. Az 60 gramm lassan felszivodó legyen. Az rengeteg!Példák néhány étel szh tartalmára, persze ezek azért függenek attól, miből mennyit raksz bele, ezek átlagok.Tökfőzelék 20 gramm, Paradicsomos káposzta főzelék 20 gramm, Zöldbabfőzelék 26 gramm, Spenót-sóska kb 20 gramm. 10 dkg rizs, tészta, kb 70 gramm NYERSEN!!
Ha a húsok liszt, zsemlemorzsa nélkül vannak elkészitve akkor nem tartalmaznak szh-ot!!!
A saláták szh tartalma szinte semmi, mert a zöldségek csak aránylag kevés szh-ot tartalmaznak.Uzsonna.ua mint tizórai Vacsora 40 gramm 30-10. Én itt csak lassút ennék, de mindegy.Attól függ meleget vagy hideget eszel.30 gramm az 6 dkg kenyér, 1 zsemle, 1,5 kifli. Emellé a reggelinél emlitettekből bőven ehetsz.
10 gramm gyors: 1 bögre tej, joghurt, kefir. Vagy gyümölcs.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.