Negyedik éjszaka

Címkék: éjszaka

2009.01.26. 06:01

Olivér vs.szülők 3:1...

A próbálkozásaink tegnap: nem fürödtünk, sétáltunk, átrendeztem a  babaszobát, csináltunk Anya illatú pelust a feje alá, babazene,  és ezek csak új dolgok. Este 6-kor indult a küzdelem, hajnal 1-kor ünnepélyesnek nem nevezhető eredményhirdetés keretében lefektettük magunk közé. 6-ig pisszenés nélkül aludt, most épp eszik. Azt hiszem lenyúlta az ágyunkat. A jóindulatán múlik, hogy meddig tűr meg minket a "régi" szobánkban. Teljesen tanácstalanok vagyunk. Mindegy mit teszünk, nappal OK a babaszoba, éjszaka utáljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebikeblog.blog.hu/api/trackback/id/tr584995136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_91453 2009.01.26. 07:05:12

:DD Jajj,szegénykéim,bárcsak tudnék valami jótanácsot mondani erre...Olivér egy igazi kis csibészke,már most Ő a Főnök!De nem lehet,hogy azért csinálja ezt,mert érzi,hogy Ti is tisztában vagytok azzal,hogy már új főnök van otthon,akinek lesitek minden kívánságát?:DD Oké,ez csak vicc....vagy nem? Laca,nem lehet valahogyan megoldani azt,hogy Olivér ágya átkerüljön a Ti szobátokba,Heni mellé közvetlen?Lehet,hogy akkor közelebb érezné magát Anyáékhoz és Ti is éreznétek,hogy ott van.Mert sztem lehet,hogy Ti sem vagytok nyugodtak,ha másik szobában van...HM?

Ismeretlen_91453 2009.01.26. 07:13:15

Még valami eszembe jutott.Tudom,hogy egy ekkora baba elalszik szopizás közben...DE.Ki kellene próbálni azt,hogy amikor már a szopi végénél jártok,akkor kicsit megébreszteni és úgy betenni az ágyába.Mert szokták mondani a "nagyokosok" hogy ha nem ott ébred ahol elaludt,akkor "baj" van...Nappal amúgy hogy zajlik az alvás?Mármint cicin alszik el és úgy teszitek az ágyába és minden működik,csak éjjel nem?Hihetetlen,két gyerekes anyukaként sem tudok sok új dolgot mondani...:(

Bella06 2009.01.26. 08:32:10

Kedves Heni és Laca, Olivér csodaszép kiskirályfi, aki már ahogy olvasom most kinyilvánítja az akaratát!:) Remélem sikerül mihamarabb felcserélnetek a nappalt ténylegesen nappalra és az éjszakát, pedig éjszakára! Anno egyébként én is ugyanezt csináltam. A fotós által csinált képeket csodaszépek!

Ismeretlen_102554 2009.01.26. 09:02:50

Lehet furan hangzik, amit mondok, de mi lenne ha Heni befekudne melle a kisagyba egy kicsit. Mi jatekbol csinaltuk, hogy Zoli es en vagy az apja befekudtunk Katica agyaba. Elbir bizti az agy es ugyan szukos, de bele lehet ferni. :o)))) Szerintem egy probat meger.

Ismeretlen_112139 2009.01.26. 09:33:02

Az a komoly, hogy nappal semmi baja az ágyával. Reggel felébredt evett, kapott új pelust, beraktam az ágyába, 1 órája alszik. Éjszaka ugyan ilyen helyzetben 5 perc után üvölt. Mindenképp megébred szopi után, mert tisztába tenni előtte lehetetlen, abból iszonyatos sírás van. Kaja mindenek előtt, aztán büfi és csak aztán tiszta pelus. Olyankor mindig ébren van. Az ágyat nagyon macerás lenne áthelyezni, és alig férnénk el. Ma este helyből köztünk fog lefeküdni, mert kellene aludnom egy rendeset, most azon agyalok, hogy hogyan tudom megoldani a légzésfigyelést, ötlet is van, este kipróbálom. Holnap éjszaka kipróbáljuk a mózesben altatást, légzésfigyelővel, Heni mellett.

Ismeretlen_112139 2009.01.26. 09:37:27

Az ágyba fekvéssel az a gond, hogy Heninek a sebe miatt a sajátjába is necces lefeküdni, én meg majdnem 90 vagyok. Ráadásul a légzésfigyelő lapjai elég finom szerkezetek, nem biztos, hogy tolerálják akár Heni súlyát is :(

Dettiék 2009.01.26. 09:40:33

MI Andriska 2 hónapos koráig ugyanebben a cipőben jártunk. Bevetettünk minden praktikát, adtunk neki Infacol-t, Viki is küldött kintről készítményeket. Talán ettől egy picit jobb lett a helyzet. Estére megkérdezem tud-e küldeni nektek, ha gondoljátok ki lehet próbálni. A drágámmal felváltva járkáltunk vele a lakásban reggelig, 6 óra körül elaludt. Akkor nem estek túl jól ezek a bulik, de visszagondolva már csak mosolygunk. Mint akit elvágtak, 2 hónapos korától átalussza az éjszakákat:) Minden fog menni simán, meg kell ismerkednetek egymással.

Ismeretlen_112139 2009.01.26. 09:43:46

Detti! Nappal aludt Andriska?

Ismeretlen_112139 2009.01.26. 09:47:15

Apropó! Mit szóltok a képek cseréjéhez?

Dettiék 2009.01.26. 10:05:19

Laca! A nappalt etetésen kívül minden idejét alvással töltötte. Pontban 17.30-kor (Mónika show kezdődött), kezdett rá, reggelig. Olyan táskás volt a szeme alatt, hogy a TESCO- ban nem adnak akkorát. Olivérnek szerintem a hasa fáj, lehet erős a Heni teje. A képek tutibbak lettek veletek.

Ismeretlen_102554 2009.01.26. 10:10:11

Laca! En 80 kg voltam es Angel Care volt a legzesfigyelo. Elbirt! Bar nekem nem volt sebem. A mozesben is mukodik a legzesfigyelo, Kati 3 hos volt, mikor nyaralni mentunk es ott a babakocsi mozeseben aludt vittuk a legzesfigyelot is, belefert es mukodott is. :o)))) Csak azt nem tudom, hogy ha az agyra teszitek, ahol ti is fekudtok akkor mukodik e. Nalunk a kisaban van es ha nincs benne Katica, de en hozzaerek egy ujjal is egy racshoz, mar ugy jelzi, hogy lelegzik. Nem ertem mi alapjan mukodnek ezek.

Seszi 2009.01.26. 10:10:34

Sziasztok HŐSiesen küzdő friss Szülők! - Ágyikó probléma: egy ilyen piciri manónak még nem az ágyával van a gondja. Pont ezt bizonyítja, hogy nappal beválik a kiságyban altatás. Valójában neki még tökmindegy, akárhol elalszik. - Véleményem szerint még mindig az éjjel és nappal felcserélése a bibi. Kell pár hét, mire megszokja, - szóval türelem - hisz 9 hónapig lakott úgy a pociban, hogy amikor este Anya lepihent, ő utána kezdett rá, és éjjel bulizott. ;-) - Bogibonival egyetértek, ha meg lehet oldani, megéri, hogy Olivér ágya átkerüljön a Ti szobátokba, - én is ezt akartam írni. Ha érzi a közelségeteket, az anyatej illatát, hallja a szuszogásotokat, - állítólag ezek a dolgok is segítenek az éjjelek rendeződésében. Hisz az újszülött máris rendelkezik az utánzás képességével. Pár hét múlva már látni is fogja, hogy "hogyan is kell csinálni". :) - Múltkori kommentre: Légzésfigyelővel én is para voltam, LacApa... Ha a pihenőszékben volt, akkor is folyton lestem, szuszog-e. :) Voltatok légzésfigyelős tanfin (Madarász kh-ban 2000 ft / fő)? Én voltam, mert akartam tudni, mi a teendő, ha beriaszt a ketyere! Szóval a lényeg: tudni kell, hogy 1000 újszülöttből 1 kerül kritikus helyzetbe. 2 hetes kortól 1 éves korig tart a veszélyeztetett kor, ez is kb úgy oszlik meg, hogy fél éves korig 85%. Amit nem ajánlanak: főleg éjjel hason altatni. Túl nagy meleg, sok takaró sem jó. Én hasra se mertem tenni 2 hós kora előtt, pedig, mint kiderült, Bálint hason alvó típus. De Olivér, - hála - nem veszélyeztetett baba! Csak annyiban, mint Bálint: hogy fiú. De nem koraszülött :), és nem dohányos-drogos-piás a Mami :), nincs légzéskimaradása, nem volt nagyon besárgulva... stb. Bocs, ha ezeket tudtátok, vagy voltatok légzésfigyelős okításon. Henikém! Nem így késő délután volt, mikor Olivér menetrend szerint beindult a pocakodban is?? Ügyesek vagytok! Próbálj pihenni minél többet, egyél, és erősödj! Szívesen olvasnám, hogy Te hogy vagy! :) Puszillak, Anyuci!

Ismeretlen_102554 2009.01.26. 10:11:14

Kepek nagyon szepek!

Ismeretlen_107081 2009.01.26. 10:35:22

Laca,nálunk is érdekesen nézett ki a hálónk,főként akkor amikor Bogi már rendes 90x200-as ágyban aludt.Konkrétan a hálónk egy nagy ágy volt,semmi más.De nem érdekelt,mert így legalább aludtunk mind a hárman(kivéve amikor Én takargattam,néztem,hogy lélegzik-e ugye)...azért ajánlottam azt,hoghy mindenképp próbáljátok meg.Az meg,hogy hogy fog kinézni,kit érdekel?A Ti életetek!:)))

Ismeretlen_112139 2009.01.26. 10:35:47

Konzultáltam Nagypapával aki mint tudjuk a konstruktőre a babaágynak. Ha leengedem alsó állásba, akkor tuti elbír engem. Az ágyköltöztetéstől nagyon fázok, mert először is szét kell szedni, aztán teljesen át kell rendezni a hálónkat, hogy elférjen, aminek eredményeként elég szűkösek lennénk. Persze lehet, hogy kisebb strapa, mint 2-3 órát aludni egy éjszaka. De akkor mi lesz babaszobánkkal? :) Most, hogy felmerült, tényleg mindig éjszaka pörgött fel a pocakban is. Ma este kiderül, mert helyből közénk fekhet le, onnan dirigálhat a kis törpediktátor. A légzésfigyelőnek van 1, vagy 2 nyomásérzékeny lapja, ami annyira precíz műszer, hogy azt észre veszi, hogy a baba mellkasa mozog egy akár 10 cm vastag matracon keresztül képes érzékelni a matracra gyakorolt nyomást. Na erre nem tudok nyugodtan ránehezedni. Egyébként Kisfiam reggel óta alszik, felébredt, kicsit gügyögött a babazenére és visszaaludt. Anya nélkül, a szobájában, az ágyában...

Ismeretlen_112139 2009.01.26. 10:39:26

Engem sem zavar, hogy hogy néz ki, az már inkább, hogy hogy férnek el a dolgaink úgy, hogy használható marad a szoba. Igazából annyi igényem van, hogy kijussak úgy, hogy nem mászok át senkin, tudok tv-zni, és tudom tölteni a telefonjaimat.

Seszi 2009.01.26. 10:45:55

Bocsi, mire az iromány végére jutottam, akkor olvastam Laca bejegyzését. Sztem teljesen jó gondolat a mózesben altatás. :)

Timi 2009.01.26. 11:00:44

Laca, Heni! Azt hiszem nincs legjobb megoldás. Barátnőm kislánya az első hónapban végigüvöltötte az éjszakákat. Hiába tették maguk közé, nem aludt el. Egész éjjel járkáltak Vele fel-alá, ami elég fárasztó volt. Próbálkozott azzal is, hogy befeküdt mellé az ágyba, de hiába. Ez sem tetszett a Kisasszonynak. Barátnőmék nem bírták tovább a folyamatos éjszakázást, nem szívesen, de úgy döntöttek kicsit "kínozzák" a Bébit, sírdogál egy darabig, aztán majd elalszik. Jól döntöttek. 1 hét után abbamaradt a sírás. Védőnő szerint az is közrejátszott az éjszakai hisztikben, hogy nagyon meleg volt a szobában. Mióta visszavették a fűtést, Zina sokkal nyugodtabb. Fürcsi, pelus csere, evés, 9 után úgy aludt, mint a bunda. :-) Egyetértek Seszivel. Olivérnek még furcsa minden. Meg kell szoknia, hogy nappal bulizunk, éjjel alszunk. :-) Tudom nehéz, de ne hagyjátok, hogy Ő legyen a "főnök"! A képek szuperül sikerültek. Nagyon fotogén a Kis Legény. :-) Remélem a ma éjszakátok nyugisabb lesz! :-)

Ismeretlen_102554 2009.01.26. 11:02:29

Laca! EGy megoldas van. Vegyetek egy bolcsot! :o))))) az tuti elfer es nem csak ring, hanem lehet fixalni is, vannak kerekei tehat lehet konnyen helyezni. Szerintem hasznaltan van olcso is. Amugy igazat adok Seszinek! Szerintem turelem. Meg meg kell szoknia. Szerintem tenyleg az a megoldas, ha nagyon azt szeretnetek, hogy a babaszoba az maradjon, hogy a kisagy melle egy agyba koltozik Heni. Kicsi ejjeli fenynel eteti Olivert es akar mi van nem kapcsolt villanyt. Nincs pelenkazas semmi. Csak eves es fekves, akar egyutt, ha nem megy kulon. De mind ezt kicsi fenynel. Termeszetesen ez sem fogja megvaltoztatni azonnal, ehez is ido kell, mint minden mashoz is. Illetve tenyleg jo otlet a delelotti vagy akar a delutani furcsi, ami felebreszti. Utana nem alszik ugyis. Majd mikor fentlet utan elfarad pont este 9, 10 ora es alszik. En ezt probalnam igy latatlanban. Ja es mi a helyzet a hintaval, mert latom van elektromos hinta. Nalunk volt olyan, hogy abban aludt egesz ejjel, mert fajt a hasa. Abban gornyedt is, ami jo volt neki es ringatta is.

Ismeretlen_112139 2009.01.26. 11:19:05

A képeken látszik egy sötétkék csillag alakú lámpa, csak az használjuk. Nagyon gyenge fénye van. A fürcsi megy vissza estére, semmit nem értünk el vele. A hinta hangulat kérdése, nem aratott óriási sikert. Most sem pelenkáztunk éjszaka, viszont ha lefektettük, 5 perc múlva sírt. Olyankor csak cicivel lehet megnyugtatni, de azzal is csak akkor, ha azonnal megkapja. Így esett, hogy tegnap gyakorlatilag 4 órán át szopott. 10 perces szünetekkel. Persze az a végén nem igazi szopás. Valamelyik korábbi éjszakán hagytam egy darabig üvölteni, de a végére berekedt, ott is Ő nyert! :) Érdekes, hogy a hálóban a nagyobb fényt is elviseli.

Ismeretlen_112139 2009.01.26. 11:31:13

Az kimaradt, hogy 21-22 között mozog a hőmérséklet. A légzésfigyelőt úgy állítottam be, hogy 19-nél és 24-nél már riaszt

Ismeretlen_91453 2009.01.26. 11:41:26

Laca!A 14-es hozzászóló(Edina) is Én voltam,bocsánat csak épp a barátnőm blogját csinosítgattam...(mellesleg ő is olvas benneteket...):))

Ismeretlen_102554 2009.01.26. 11:57:38

Laca! Utolso otlet! Cumi????

Timi 2009.01.26. 12:21:35

Hmm, nincs több ötletem. Majdcsak helyre áll a rend. A Türelem, rózsát terem. :)

Ismeretlen_100361 2009.01.26. 12:47:32

:))) Drukkolok!!!! És szörnyülködök... velünk is így lesz?? :)))))

Seszi 2009.01.26. 14:23:06

- Légzésfigyelő: Lehet, én értettem félre, akkor bocsánat. De, ha a légzésfigyelőt a Ti matracotok alá rakjátok, vagy rá a matracra, és úgy rá Olivért, akkor az nem fog működni. A mienk a legkevésbé érzékenyre van állítva, és ennek ellenére, ha Bálint ÜRES ágya mellett a parkettára lépek, arra is reagál. Pedig nem is látom, hogy mozogna a parketta. Egy felnőtt ágyon minden lélegzetetekre, mozdulatotokra légzést érzékelne. Szerintem szuper a mózesben altatásos ötlet. Abba nem fér bele 1 lapja a légzésfigyinek? Barátnőmék is így altatták a kisfiukat. - "gyakorlatilag 4 órán át szopott. 10 perces szünetekkel." Ezt meg inkább ne! Nem a bébi fog elromlani tőle (ő még sokáig nem "rontható" el). Hanem a tejcsi. A tejtermelést a GYAKORI és nem a SOKÁIG tartó szopizás segíti. A sokáig tartó cicin cumikázás néhány cseppet szippantgatva elrontja a tejtermelést. Sajnos így járt egy barátnőm, akivel szinte egyszerre lettünk anyukák. Az elején még sok tejcsi volt, de a 4 órán át tartó cicizéstől jelentősen megcsappantak a készletek, és hamar tápszert kellett adni a kislánynak.

Bogyimami · http://bogyimami.blogspot.com/ 2009.01.26. 15:11:28

Heni, Laca és a kis 'ágyfosztogató"! Nem megoldható, hogy Olivér kiságyát bevigétek a ti szobátokba? Lehet, hogy az is megoldás lenne, ha egy légtérben aludnátok és hallaná a szuszogásotokat alvás közben. Mi együtt aludtunk Bóval a szobában. Igaz nem is tudtuk volna máshova tenni. Amikor elköltöztünk akkor is velünk aludt egy szobában, de mindvégig külön ágyban. Jó volt olyan időszakunk amikor velünk aludt, de az a ásik szobába való hozzászoktatás 'mellékese" volt. Fürcsi: Őszintén bevallom, ha látom Bón, hogy még tudna aludni, akkor elmarad a fürcsi és felváltja egy áttörölgetés popsitörlővel. Az sem baj, ha Olivért nem fürösztitek naponta, hisz nem koszolja még magát össze. Csak a rucit.:-) Jó ötlet az anyaillatú pelus a feje alá. De az is lehet, hogy épp nem jó helyen van az ágya. Nekünk is mostanában át kellett rendezni a szobáját, mert hideg volt az a fal neki. Átraktuk a másik falra. Lehet, hogy azt a tejcsit kellene odaadnod neki estére amit előző estéről reggelre fejtél. Több olyan 'anyag" is lehet benne ami miatt jobban aludhat. (Mivel a prolaktin felelős a tejelválasztásért és ez leginkább akkor termelődik amikor hosszabb ideig pihensz - alszol - lehet, hogy hatásosabb lenne alváshoz.) Napközben Olivér kicicizi a főtejet és mire alváshoz kerül a sor már utótejcsi - ugyan friss, de mégiscsak a főtejcsi java napközben elfogyott - van csak. Sajnos a nővéremék is így voltak. Nekik bevált ez a megoldás. Lehet, hogy frontérzékeny, mint Bó volt és Fanni is. Alváshoz még: valaki írta még múltkor, hogy nem kell felkelteni 3- 4 óránként. Mi Bónál úgy alakítottuk, hogy amikor ébredt, akkor volt rendezkedés és etetés. Van egy gyerekorvos ismerősöm aki azt mondta, hogy egy gyermek akkor alszik el, ha teli van a pocakja. Előfordulhat, hogy kicsit hasfájósabb. Van egy olyan technika amikor a kezeteken fekszik a baba úgy hogy a tenyered a két lába között, hasa az alakrodon és a buksija a könyökhajlatodnál van. Állítólag szeretik ezt és a pocijukat is megkönnyíti. Remélem tudtok belőle valamit hasznosítani.

Ismeretlen_91453 2009.01.26. 15:54:35

Heni,Laca,vár egy díj Rátok nálam...:)))Remélem a mai éjszaka sikeres lesz alvásügyileg!!!

Ismeretlen_112139 2009.01.26. 16:40:29

Cumiból nem jön semmi, kiköpi szinte azonnal. Ágyat nem tudjuk bevinni. Tejcsi variálás még nem volt, megnézzük. A légzésfigyelő nekünk megbízhatóan működik, egy próbát mindenképp rászánok, kb 10 perc alatt ki fog derülni, hogy működik-e.

Ismeretlen_91453 2009.01.26. 17:12:21

Igen,a tejcsi Nekem is eszembe jutott,a nappali táplálóbb és lehet,hogy ami éjjelre "marad" azzal nem lakik annyira jól Olivér...

Alle 2009.01.26. 17:23:09

Nem tudok mást mondani, kitartás. A képek nagyon jók és szépek :)

Bogyimami · http://bogyimami.blogspot.com/ 2009.01.26. 18:14:34

Még annyi, hogy a rendszeresség sokat fog segíteni. Próbáljatok egy számotokra is megfelelő napirendet kialakítaniés ahhoz szokni. Be fog jönni ... csak idő kell hozzá. Nekik nagyon fontos a napirend!! Szerintem fürösszetek hamarabb. 7 - 7:30 max 8 körül. Akkor estére nem pörög fel annyira. Illetve addigra talán elfárad. Mi rászoktunk a 1/2 8 - 8 órás fürdetésre. Bó nekünk is éjjelibagoly volt a pocakban. 1/2 11 körül indúlt be sokszor. Persze most is van, hogy sokára fekszünk, de ez már a naponta történő eseményeknek tudható be. (sokat tanul napközben, sok élmény éri, ...) Kitartás. Még neki is szoknia kell az otthonlétet.;-)

Seszi 2009.01.26. 19:04:43

Az alvásról: http://www.babazo.hu/szakertok/20060911azaltatas.html

Ismeretlen_70565 2009.01.27. 00:53:00

Drágáim! Alig van időm, de gyorsan végigolvastalak azért titeket, és megnéztem a képeket. A képek szenzációsak, imádom a kissrácot, csodálatos. A pontosan egy év korkülönbség ellenére már most elfogadnám vejemnek, persze csak ha Nelli is úgy akarja, de egyenlőre tetszik neki Olivér, már ha látja :-) Henikém! Állati fehér az a boldog, büszke Anyuka ábrázatod! Nagyon sokat pihenj, és egyél, amit és amikor csak kedved tartja, hogy megerősödj. A lakás és egyebek most huszadrangú, Olivér és Te kell, hogy erősödjetek. Alvásügyileg: Nellinél az vált be, hogy a nappalt a szobájában töltötte a kiságyában, éjszaka pedig nálunk aludt egy ún. utazóágyban. Az első három nap volt hasonló mint most nálatok, aztán alvás szépen. Két hét után már kb. csak egyszer ébredt éjjel, és alig múlt egy hónapos, mikor már végigaludta az éjszakát. Én félévesen költöztettem vissza a szobájába alvásügyileg. Azóta külön alszik gond nélkül, bár én éjszakákon át nem tudtam aludni azokban a napokban. A légzésfigyelőt négy hónaposan kikapcsoltam, azóta nem stresszelem rajta magam, mert totál kivoltunk, mikor beriasztott, és csak Nelli mászott le épp róla, Ja és mikor nagyon elkezdett vándorolni az ágyban, Misi valahogy megfordította a légzésfigyelő tappancsokat, hogy inkább az ágyban hosszában érzékeljen, és ne keresztbe. Ja és tudok kölcsön bölcsőt, mi is úgy kaptuk, de visszaszerzem, ha kéritek, nem foglal túl nagy helyet és amíg át nem fordul nyugodtan alhat benne, ha az utazóágy nem fér be, vagy nem megoldható. Keresek képet a bölcsőről és elküldöm. Millió puszi és remélem Ti már alszotok ilyenkor nemúgy mint Én

Ismeretlen_100678 2009.01.27. 07:50:36

Sziasztok,zugolvasonkent lepek fel szoktalak olvsni es hat most gondolom egy kis tanacsod adok en is:) A szopiztatas 30 percet kell tartson az is ugy hogy az csak szopizasbol aljon nem alvasbol ugyanakor elfog szunditani a cici melett es olyankor kis erintesekel felkell ebreszteni.A cumit azert nem fogadja el mert mar rakapott a 4 oras cicire ami helyetesiti szamara a cumit...a kisbabaknak ez egy nyugtato jelenseg a cumi,amit most o kicserelt cicire.Remelem ertheto:)Remelem hamar atveszelitek ezzeket az ejszakakat.Nekem iker kisfiaim vannak :)

Ismeretlen_48996 2009.02.04. 09:08:37

Hahó! Nicsak, nektek van blogotok! :) Alvás: nálunk mindkettőnél úgy volt, hogy az első 2-3 hónapban, amíg 2-3 óránként ettek éjjel is, az ágyunk mellett volt mózes. Amint már mutattak némi hajlandóságot a huzamosabb alvásra, akkor kerültek át a saját ágyukba. Gergő 2 hótól átaludta az éjjelt, Dávid viszont csak 10 hónaposan, gyereke válogatja. Szerintem ami nem megy, azt nem kell erőltetni, ha ott jó neki mellettetek, akkor hadd legyen :) érettségizni azért csak nem onnan fog menni :).
süti beállítások módosítása